به گزارش خبرنگار ایمنا، حکایت نابهسامانی یادمان شهدای گمنام قصه تلخی است که شنیدن آن خراشی عمیق بر دل بر جای میگذارد، شهدایی که خانوادههایشان هنوز چشم انتظار آمدن آنها هستند، مادرانی که هنوز برای جگرگوشههایشان ضجه و بیتابی میکنند، پدرانی که داغ فرزندان خود را در دل دارند، اما این حکایت سخت و جانکاه بارها در گوشه و کنار کشور تکرار شده است.
در اسفندماه سال ۱۳۹۶، دانشکده فنی شهید مهاجر میزبان دو شهید گمنام دوران دفاع مقدس شد، شهدایی که با استقبال زیاد دانشجویان و استادان این دانشکده در این مکان به خاک سپرده شدند، اما با گذشت قریب به پنج سال از تدفین این دو شهید هنوز یادمان مناسبی بر مزار آنها قرار نگرفته است و هنوز در همان غربت و گمنامی ماندهاند.
یکی از دانشجویان دانشکده فنی شهید مهاجر در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه اراده جدی برای آبادانی و احداث یادمان شهدا در این دانشکده وجود ندارد، میگوید: سادگی مزار شهدا خود، گویای گمنام و فروتنی آنها بوده، اما قصور مسئولان امر در خصوص ساماندهی و ایجاد آرامگاهی در شأن شهدا نه تنها موجب شرمندگی دانشجویان دانشکده فنی شهید مهاجر شده است، بلکه بر غربت این شهیدان نیز افزوده است.
علی سلطانرضایی، مدیر گروه رشته معماری عمران دانشکده فنی شهید مهاجر کمبود اعتبار را یکی از دلایل اصلی تکمیل نکردن یادمان شهدای این دانشکده میداند و میگوید: در تمام طول این پنج سالی که این شهدا در این مکان به خاک سپرده شده است، مسئولان دانشکده تلاش کردهاند تا با جذب بودجه لازم اجرای پروژه را کلید بزنند و تاکنون هم اقداماتی برای آمادهسازی فضای اطراف مزار شهدا صورت گرفته تا دانشجویان بتوانند به راحتی به زیارت بروند و هم چنین فعالیتهای فرهنگی در این مکان برگزار شود.
وی با بیان اینکه در کل بودجه این دانشکده نسبت به دانشگاههای دیگر کشور بسیار کمتر است و حتی این دانشکده در تهیه تجهیزات آموزشی نیز با مشکل روبهرو است، میافزاید: امیدواریم خیرین برای ساخت یادمان شهدای گمنام به کمک ما بیایند تا بتوانیم اجرای این پروژه را کلید بزنیم و در مدت کوتاهی به پایان برسانیم.
احترام امامزاده به متولی آن است
سرهنگ محمد رضایی، مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان با بیان اینکه در زمان تدفین شهدا، از ارگانی که درخواست شهید داشتهاند، تعهداتی برای ساخت یادمان شهدا هم گرفته میشود، میگوید: نزدیک به پنج سال از تدفین شهدا در دانشکده فنی شهید مهاجر میگذرد، اما هنوز اقدام مقتضی در راستای ساخت یادمان برای این شهدا صورت نگرفته است و این در حالی است که این دانشکده موظف به ساخت آن است.
وی میافزاید: مسئولان این دانشکده باید پاسخگو باشند که وقتی توان سخت یادمان شهدا را ندارند، چرا درخواست پیکر شهید را میدهند؟ اکنون پنج سال است که تنها درباره طرح یادمان صحبت میشود و صرفاً در حد حرف باقی مانده است؛ در واقع این کوتاهیها نوعی بیحرمتی به مقام شهدای گمنامی است که در این دانشکده به خاک سپرده شدهاند.
سرهنگ رضایی ادامه میدهد: در واقع احترام امامزاده به متولی آن است و افرادی که در آن زمان برای شهدای گمنام درخواست دادهاند، باید خودشان هم برای ایجاد یادمانی در شأن این شهدا اقدام میکردهاند.
مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان با بیان اینکه بیشتر دانشگاههای استان این افتخار را داشتهاند که میزبان شهدای گمنام باشند، میگوید: نخستین بار سال ۱۳۷۴ بود که پیکر مطهر شهدای گمنام به خاک سپرده شد و یک حرکت اصیل و تأثیرگذار فرهنگی در کشور کلید زده شد و کمکم این رسم خوشایند به دانشگاهها و مراکز مختلف علمی، آموزش و تحقیقاتی هم کشیده شد و دلیل آن تقاضاهای مختلف مردم و مسئولان برای نزدیکی به مزار شهدای گمنام بود که برایشان منشأ خیر و برکت محسوب میشود.
سرهنگ رضایی میافزاید: دانشگاهها به عنوان نقطه شروع حرکتهای آرمانی نسل جوان کشور، به دستاویزی همچون زیارتگاه شهدای گمنام احتیاج داشته است تا وسیلهای برای آگاهی دانشجویان کشور از آنچه بر جوانان جنگ تحمیلی طی هشت سال دوران دفاع مقدس گذشته است، باشد.
به گزارش ایمنا، یادمانهای شهدای گمنام بهعنوان یکی از پایگاههای مردمی، نقش مهمی در ترویج فرهنگ مقاومت و شهادت ایفا میکنند و یک مطالبه عمومی محسوب میشود، چرا که بدون شک شهدا حق بزرگی بر گردن همه ما؛ بهخصوص کسانی که امروز بر اریکه قدرت تکیه زدهاند، دارند و طولانی شدن احداث یادمان این عزیزان زیبنده نیست و انتظار میرود مسئولان امر برای احداث یادمان شهدای گمنام دانشکده فنی شهید مهاجر به پای کار بیایند و با همکاری و همفکری آنها این طرح به زودی آغاز شود، چرا که شهدا درس آزادگی به ما دادهاند و از طرفی رمز بقا ما نیز هستند.